Personvern

Personvern og personvernerklæring for Helse Nord IKT sine nettsider, handler om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på helsenordikt.no.

​Helse Nord IKT samler ikke inn og lagrer ikke personopplysninger om deg som besøker helsenordikt.no. De opplysningene vi samler inn, kan ikke identifisere deg som enkeltperson.

Under kan du lese mer om hva vi samler inn. Om du sender oss en e-post eller gir tilbakemeldinger på nettsidene, bestemmer du selv hvilke opplysninger vi skal motta. Vennligst ikke send sensitive opplysninger på e-post eller i dine tilbakemeldinger på helsenordikt.no.

Databehandlingsansvarlig

Helse Nord IKT ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for opplysningene som behandles i Helse Nord IKT. Ansvar for daglige oppgaver på helsenordikt.no, er delegert til vår kommunikasjonsansvarlig.

Databehandler

Helse Nord og Helse Nord IKT har en databehandleravtale med Direktoratet for e-helse, som regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Direktoratet for e-helse som databehandler, er ansvarlig for utvikling og vedlikehold av helsenordikt.no og Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten.

Norsk helsenett (NHN) er driftsleverandør for Direktoratet for e-helse, og drifter blant annet våre webservere. En egen avtale mellom Direktoratet for e-helse og NHN, regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Vi samler ikke inn personopplysninger når du besøker våre nettsider, helsenordikt.no.

Opplysninger vi samler inn

Når du besøker helsenordikt.no, samler vi besøksstatistikk og søkeord. På alle våre nettsider bruker vi informasjonskapsler (cookies). Hvis du spiller av en video, samles det inn opplysninger om deg. 

Besøksstatistikk

Vi samler inn besøksstatistikk (nettstatistikk) for å forbedre nettsidene våre. Disse opplysningene kan ikke brukes for å identifisere deg som person. Besøksstatistikken lagres på våre datamaskiner. 

  • Besøksstatistikken viser hvor ofte hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson. 
  • Eksempler på informasjon som blir lagret er; antall besøkende på de ulike sidene, informasjon om hvilken nettside du var på før du kom inn på vårt nettsted (url-adressen du kom fra), hvor lenge du er på nettsiden og hvilken nettleser du bruker. Informasjonen som lagres brukes slik at nettstedets tilbud og innhold kan bedres og videreutvikles. 
  • Løsningen for besøksstatistikk er basert på Google Analytics og Google Universal Analytics. Vi bruker en mulighet i Universal Analytics for å anonymisere leserens IP-adresse, slik at denne ikke lagres hos Google eller på plattformen. 

Hvis du likevel ikke ønsker at vi skal samle inn opplysninger om deg som vi anonymiserer og bruker til statistikk, kan du melde av denne innsamlingen på følgende adresse: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Her kan du installere en tjeneste på din nettleser, levert av Google Analytics. Tjenesten (en add-on) kan installeres både på Chrome, Explorer 11, Safari, Firefox og Opera. Dette krever at du har tilgang til å installere programvare på din datamaskin.

Søkeord

Vi samler inn og lagrer informasjon om hvilke søkeord som brukes på hemit.no. Nettsiden du er på når du søker, blir også lagret. Formålet med dette er å gjøre informasjonen vår bedre og mer tilrettelagt brukernes behov. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater du velger. 

Vi bruker Google Universal Analytics til analyse av søkeord, men lagrer bare anonymiserte data. Disse dataene kan ikke kobles til andre opplysninger om deg. 

Informasjonskapsler

På helsenordikt.no bruker vi informasjonskapsler for å gi god funksjonalitet og samle inn besøksstatistikk. Informasjonskapsler lagres på din datamaskin. Informasjonskapslene kan spore internettbruken din, men de kan ikke identifisere deg som person. 

Mer informasjon om informasjonskapsler

Avspilling av video

Vi bruker videoavspillertjenesten YouTube fra Google. Google samler inn informasjon om deg (IP-adresse og nettleserinformasjon) når du spiller av en video. Slik informasjon samles ikke inn hvis du ikke spiller av videoen. Google bruker også informasjonskapsler når du spiller av en video. Når du spiller av en video må du godta personvernerklæringen fra Google (https://policies.google.com/privacy?hl=no).

Du kan hindre at Google samler inn data om deg ved å ikke spille av videoen. Hvis du spiller av videoen kan du redusere datainnsamlingen ved å ikke være pålogget din Google-konto. (f.eks. din Gmail-konto eller andre Google-tjenester). Hvis du bruker anonym visning i din nettleser, kan du sikre deg ytterligere. 

Opplysninger du sender til oss

Du kan sende oss en tilbakemelding på nettsidene eller sende oss en e-post. Vennligst ikke send oss sensitive personopplysninger via disse to kanalene.

Tilbakemeldinger på nettsidene

Når du besøker helsenordikt.no kan du gi en tilbakemelding på de fleste sidene under «Fant du det du lette etter.». Det er frivillig å gi oss tilbakemelding. 

  • Tilbakemeldingene blir lagret på våre servere
  • Tilbakemeldingene blir brukt som innspill til forbedring og utvikling av nettsidene
  • Dersom du skriver inn telefonnummer, fødselsnummer eller e-postadresse, blir disse opplysningene automatisk slettet før innsending
  • Innholdet i tilbakemeldingene blir regelmessig gjennomgått manuelt av redaktør/kommunikasjonsansvarlig for helsenordikt.no. Innhold med personopplysninger blir slettet. Vi lagrer ikke innhold eller personopplysninger som kan identifisere deg som person 
  • Vi benytter tjenesten reCAPTCHA fra Google til å sikre at tilbakemeldingsskjemaet ikke misbrukes av roboter. Vår databehandler sørger for at tjenesten ikke kan samle inn personopplysninger knyttet til deg som bruker av stolav.no.

Sikker og fortrolig lagring av opplysninger

Alle opplysninger vi samler inn på helsenordikt.no, lagres sikkert og fortrolig. Kun autoriserte personer har tilgang til opplysningene. Vi gir aldri opplysningene fra oss til andre aktører uten samtykke med deg som bruker. 

Rettigheter til bilder og tekster

Bilder på våre nettsider kan benyttes. Fotograf/kilde skal alltid oppgis ved bruk.

Tekster kan hentes fra nettstedet helsenordikt.no, men vi ber om at Helse Nord IKT oppgis som kilde dersom tekster benyttes.

Vi bruker også bilder fra colourbox.com, i henhold til avtale med Helse Nord RHF.

Lenker til andre nettsteder

På helsenordikt.no har vi lenker til andre nettsteder. Personvernerklæringen for helsenordikt.no gjelder ikke for andre nettsteder/nettsider eller andre eksterne løsninger. Når du besøker andre nettsteder, bør du derfor lese personvernerklæringen som gjelder på disse nettstedene.

Personvern på sosiale medier

Helse Nord IKT har etablert egne sider/profiler på de sosiale mediene LinkedinFacebookTwitter og YouTube.

Vi har kun tilgang til den informasjonen som enkeltpersoner selv registrerer som offentlig i sosiale medier. Det rettslige grunnlaget for behandlingen er den enkeltes samtykke.

Fant du det du lette etter?