Rekrutteringssamarbeid med Universitetet i Tromsø

Kingkaew O. Enoksen og Jørgen Kristensen er masterstudenter ved det nye cybersikkerhetsstudiet på Universitetet i Tromsø (UiT). Begge er nyansatte som tilkallingsvikarer på vårt Drifts- og sikkerhetssenter.

Bilde av Kingkaew O. Enoksen og Jørgen Kristensen
Kingkaew O. Enoksen og Jørgen Kristensen. Foto: Per Wollen

​Da vi tidligere i år hadde behov for nye tilkallingsvikarer til vårt Drifts- og sikkerhetssenter (DSS), kontaktet vi Institutt for informatikk ved UiT. Instituttet delte stillingsutlysningen internt, og vi fikk inn nesten 50 søkere. De to som ble ansatt studerer begge til Master i teknologi/sivilingeniør ved UiT, på den nye studieretningen Cybersikkerhet.

Seksjonsleder for Drifts- og sikkerhetssenteret i Helse Nord IKT, Roger Jentoft er godt fornøyd med de to nytilsatte tilkallingsvikarene.

- Vi ser etter studenter med de nødvendige personlige egenskapene for å på sikt kunne fungere selvstendig, sier Jentoft. - Studentene må kunne være fleksible og ha evne til problemløsning. Det er verdifullt for oss hvis de skriver en bachelor- eller masteroppgave som er relevant for Helse Nord IKT. Og målet er selvsagt at de blir grundig lært opp, og forhåpentligvis kan bli en verdifull ressurs for oss i fremtiden.

Teamleder for Drifts- og sikkerhetssenteret i Helse Nord IKT, Tormod Bruvoll, trives godt med et spredt faglig miljø i DSS.

- Når vi får inn studenter må vi som har jobbet her en stund, også lære. Vi må alle være veiledere på mange ulike arenaer. Kompetanse som vi har opparbeidet over lengre tid skal læres videre og videreutvikles. Det hjelper også på miljøet å få inn studenter til oss. Dette skaper endring og videreutvikling, sier Bruvoll.

- Et overordnet blikk over IT-verden

Kingkaew O. Enoksen og Jørgen Kristensen startet hos oss i april i år, og sier begge to at de trives. – Jeg trives veldig godt, sier Kingkaew O. Enoksen. – Det har vært en lang og grundig opplæring, og dette er en flott jobb å kombinere med studier. Vi blir tilkalt ved behov, og har mulighet for å jobbe i ferier.

Jørgen Kristensen er også fornøyd. – Dette er en bra jobb. Her får vi relevant erfaring, og et overordnet blikk over IT-verden. 

Roger Jentoft er glad for å høre at Kingkaew og Jørgen trives.  - Vårt ansvar er å sørge for at studentene holdes motiverte og fornøyde, og får forventet utvikling, sier Jentoft.

Bygger bro mellom teori og praksis

Roger Jentoft trekker frem synergiene med å ansette studenter. - Studenter i utdanning har med dette to læringsarenaer; en på utdanningsinstitusjonen og en i arbeidslivet. Dette gir dem en smak på å bygge bro mellom teori og praksis, sier Jentoft.

- Utdanningsinstitusjoner, og vi som er arbeidsgivere, er gjensidig avhengig av hverandre for å sørge for at studentene får kunnskapsbasert yrkesutøvelse.  Dette er for oss både et samfunnsansvar, og en flott mulighet for å få tilført nødvendig kompetanse, sier Roger Jentoft.