- Hensikten er å gi de nytilsatte innsikt i det store bildet, hvordan alt henger sammen i organisasjonen og hvordan deres bidrag er med på å nå målene vi har satt oss, sier HR-rådgiver Inge Lykseth.
Det er gjort mye forskning innen innføringsprogram for nytilsatte (onboarding), og hvordan slike programmer bør legges opp.
- Programmet skal gjøre overgangen for nytilsatte til oss så god som mulig, sier Lykseth.
Hele prosessen - hvor nytilsattdagene er en viktig del - kan ofte ta opp mot ett år å komme gjennom. Desto mer strukturert og god den er, desto kjappere finner den nytilsatte sin plass, legger han til.
Får innsikt i det store bildet
På nytilsattdagene nylig fikk 20 nye kloke hoder innblikk i Helse Nord IKTs strategi, visjon og verdier og hva de fire avdelingene våre jobber med. Det ble også satt spesiell fokus på Drifts- og overvåkingssenteret, HR-arbeidet, informasjonssikkerhet, ITIL-prosessene og kommunikasjon.
Og fagforeningene og vernetjenesten, bedriftsidrettslag, bedriftshelsetjenesten og AMU (Arbeidsmiljøutvalget), fikk presentert seg.
- Innføringsprogrammet for nytilsatte er en viktig oppfølging av en profesjonell rekrutteringsprosess i Helse Nord IKT. Vi ønsker å ha ting på stell, poengterer HR-rådgiver Inge Lykseth.
Kompetanse for morgendagen
- I år er det så langt tilsatt 28 nye medarbeidere, inklusiv lærlinger, i Helse Nord IKT. Økt oppdragsmengde og 17 pågående og nye prosjekter vi har ansvar for, er årsaken, forteller Oddbjørn Schei, adm. direktør i Helse Nord IKT.
Vi har fått flere kloke hoder med på laget, for å være rustet til å møte nåværende og framtidige IKT-utfordringer og muligheter på best mulig måte, sier han smilende; Jeg ønsker hver enkelt hjertelig velkommen!
Stor pågang av nye prosjekter
Det er spennende å jobbe her
Ny leder for skytjenester