Lærling i koronatider

- Jeg har vært så heldig at jeg har fått jobb videre i Helse Nord IKT, sier Mathias Johnsen (20 år). Han ble ferdig med sin lærlingtid i Helse Nord IKT før koronasituasjonen eskalerte.

Fra venstre, fagarbeider Mathias Johnsen og lærlingene Jørgen Alexander Laugsand, Aleksander Joon Meløysund, Joakim Witchaya Holmgren og Trygve Nystuen Fjellheim. Foto Kari H. Slaattelid

​Like etter ble Mathias Johnsen ansatt som fagarbeider i seksjon for skytjenester i Helse Nord IKT. Men nå under koronasituasjonen, har han midlertidig permisjon fra Skytjenester og er en ekstra ressurs i Brukerstøtte som håndterer tilgangsbehandling.

- Det har vært og er et stort press på tilganger i Helse Nord, i forbindelse med et økende behov for hjemmekontor i Helse Nord, forteller han.

Hvorfor søkte du lærlingplass i Helse Nord IKT?

- Rett og slett fordi jeg syntes det hørtes stort ut. Og noen ganger liker jeg å drømme litt høyt, sier Mathias Johnsen. Jeg er også veldig interessert i fagområdet, og syntes derfor at Helse Nord IKT var riktig plass å søke, fortsetter han. 

Og det viste seg jo å være sant.

- Lærlingetiden for meg har vært enormt innholdsrik og lærerik, smiler fagarbeideren. Arbeidsmiljøet er vel noe av det jeg kan trekke fram som jeg virkelig er glad for å kunne oppleve. Triveligere arbeidskolleger må man virkelig lete lenge etter, konstaterer han. 

Ønsker å hjelpe

- Det å være lærling under denne krisen som vi nå står i, er veldig spennende men krevende. Det å få lov til å bidra med å holde sykehusene i gang når det står på som verst, er spesielt, legger Mathias Johnsen til.

Joakim Witchaya Holmgren (21) er også lærling på siste året denne våren. Han kommer fra Skjervøy, og er opprinnelig fra Thailand.

- Jeg har gått VGS IKT servicefag, og har stor interesse for dataspill og teknologi, forteller Witchaya Holmgren. Fagprøven er noe utsatt, så nå venter jeg på å få tatt den.

Han søkte seg til Helse Nord IKT fordi han ønsker å hjelpe andre mennesker.

Godt arbeidsmiljø

- Det gir meg en «boost» i hverdagen, sier lærlingen. Det føles godt å kunne gå hjem og vite, at jeg er en del av en organisasjon som har en viktig samfunnsrolle.

Jeg får være med på å gjøre hverdagen lettere for leger, slik at de kan redde liv. Og det gjør meg veldig stolt, sier han.  

Hvordan synes du det har gått så langt?

- Det beste er miljøet som er her, fastslår han.  Du er også selv med på å lage arbeidsmiljøet ditt. Et godt miljø er noe vi bare må ha i hverdagen.

Muligheter videre

- Helse Nord IKT er en fantastisk bedrift å jobbe i. Læringskurven er bratt og vi elsker at den er det, mener både Mathias Johnsen og Joakim Witchaya Holmgren.

- Som lærling lærer du mye på to korte år, og har så mange muligheter når du er ferdig. Og kanskje er det muligheter i bedriften du er lærling i, sier Johnsen basert på egen erfaring med ny jobb i Helse Nord IKT.

- Etter at jeg får gjennomført fagprøven, vil jeg gjerne fortsette å jobbe med samfunnsløftende oppgaver, sier Witchaya Holmgren. Jeg har lyst til å videreutdanne meg og jobbe som politi. 

Men det jeg har lært her i Helse Nord IKT, kommer alltid til å være med meg, smiler han. 

Bestått fagprøven

Tar lærlingene på alvor