Helse Nord IKT søker etter flere lærlinger

Kult å få ta del i et så stort IT-miljø

- Det beste er variasjonen i arbeidsdagen, og at vi har ganske mye frihet og kan velge selv hvordan vi takler problemer, sier Trygve Fjellheim. Her sammen med Mathias Johnsen (til venstre), begge lærlinger i Helse Nord IKT.

Mathias Johnsen (18 år) begynte som lærling på IKT i Helse Nord IKT i august ifjor.

Trygve Fjellheim fra Tromsø - lærling siden 2016 - er enig.

- Det beste er variasjonen i arbeidsdagen, at vi har ganske mye frihet og kan velge selv hvordan vi takler problemer. Det vanskeligste som gir utfordringer, er også variasjonen, legger Fjellheim til. Jeg møter nye problemer som jeg ikke har vært borti før.

Arbeidskraft for framtida

- Det vanskeligste er vel å lære seg alle systemene som vi bruker daglig. Og så er det veldig krevende hvis vi får en sak på la oss si en operasjon. Da må jeg være så effektiv som mulig, og kunne utføre jobben på en god og rask måte, oppsummerer Mathias Johnsen rundt utfordringene ved å være lærling.

Mathias og Tormod

 F.v. lærling Mathias Johnsen og lærlingansvarlig Tormod A. Bruvoll.

Vi trenger lærlinger

Både Sigve Ellingsen og Aleksander Joon Meløysund, som begynte i henholdsvis 2016 og 2017,  er lærlinger i Bodø. De er fornøyde med å jobbe i Helse Nord IKT. Og synes de får mye å gjøre og god innsikt i hvordan IT-systemet fungerer på sykehusene. 

- Og nå er vi på søk etter flere IKT-lærlinger både i Bodø og Tromsø, smiler Bruvoll. Om du er interessert, anbefaler jeg deg å sjekke stillingsannonsen som nå er ute på webcruiter, avslutter han.

Vil du bli lærling i Helse Nord IKT?