Eva fikk SABSA-sertifisering

Sikkerhetsarkitekt Eva Skipenes i Helse Nord IKT er den eneste i Nord-Norge som har fått en SABSA-sertifisering - en sikkerhetsarkitekturmetodikk som tar utgangspunkt i organisasjonens behov.

Eva Skipenes. Foto: Kari Slaattelid.

​Sikkerhetsarkitektur er et viktig fagområde for Helse Nord IKT. De som jobber med dette skal skaffe oss oversikt over sikkerheten i IT-systemene og tjenestene vi leverer til kundene våre.

Eva Skipenes jobber som sikkerhetsarkitekt i avdeling for Tjenesteutvikling, og så at SABSA-sertifiseringen ville gi henne påfyll av metodikk som hun trengte i sin jobb.

– Det som er bra er at SABSA tar utgangspunkt i organisasjonens behov. Vi skal ikke sette i gang med sikkerhetstiltak for sikkerhetens skyld, sier hun.

Eva tok ukeskurset i Oslo i september i fjor, med eksamen siste dag.

– Det var veldig interessant og litt krevende. Det er en omfattende metodikk og disse sertifiseringene er på engelsk. Vi kunne lese «the blue book» (pensumboka) på forhånd, og mens flere klaget på at den var vanskelig syntes jeg den var morsom! Den beskrev mye av det jeg har jobbet med innen sikkerhet i hele min yrkeskarriere. Det var da jeg tenkte at jeg kunne klare eksamen, ler Eva.

Hun er for tiden involvert i to prosjekter i Helse Nord IKT, Arkitekturprosjektet og Helhetlig informasjonssikkerhet.

– Det viktigste for Helse Nord er at vi får en oversikt over helheten, får alt vi gjør innen sikkerhet til å henge sammen.

Les mer om The SABSA Institute her.