- Vi må tenke på en annen måte

En etterlengtet rolle er på plass

- Etter mange år ved universitetet i Tromsø, ønsket jeg nye utfordringer. Jeg så utlysningen av stillingen, og synes den var spennende, forteller Helle Jørgensen, nytilsatt prosjektadministrator ved Porteføljekontoret i Helse Nord IKT.

- Jeg skal støtte og tilrettelegge for prosjektledere og ledelse, i gjennomføring av prosjektporteføljen til Helse Nord IKT, sier nytilsatt Helle Jørgensen. Foto: Kari H. Slaattelid.

Helle Jørgensen har en master i historie, og har fram til nå jobbet ved universitet og høgskole i Tromsø. De siste tre årene har hun jobbet i en lignende rolle, på et forskningssenter for tromboseforskning ved UiT.

- Jeg tror jeg kan ha en sentral rolle i seksjonen. På universitetet er det etablerte systemer allerede, så jeg kan komme med synspunkter på hvordan dette kan gjøres i vår organisasjon, sier Helle Jørgensen.

Som ny ser jeg kanskje tingene på en annen måte, enn de som har vært en stund, fortsetter hun.

Engasjert og kunnskapsrik gjeng

Den rollen hun skal fylle, er en etterlengtet rolle, ifølge seksjonsleder ved Porteføljekontoret, Steinar Nyhus. Målet er å få endringene etablert, og se hvilke arbeidsoppgaver og funksjoner som må på plass.

- Dette er en spennende stilling, og kjempeartig å få være med på å definere egne oppgaver og ansvarsområder, sier den nye prosjektadministratoren.

Hun forteller at det er en veldig engasjert og kunnskapsrik gjeng hun jobber sammen med. Det er en god og lett tone i en veldig løsningsorientert seksjon.

- Alle jeg har møtt både i og utenfor Porteføljekontoret, har møtt meg med velvillighet når jeg spør. Folk tar seg tid til å forklare, smiler hun.

Økt portefølje

- Jeg har brukt litt tid på å sette meg inn i hvordan ting foregår, og hva vi gjør i dag. Men oppsummert støtter og tilrettelegger jeg for prosjektledere og ledelse i gjennomføring av prosjektporteføljen vår, svarer Helle Jørgensen. Og jeg har blitt veldig godt tatt imot og inkludert, og ikke minst involvert. Trives godt med mange spennende arbeidsoppgaver å ta fatt på.

Hva kan dere gjøre bedre i seksjonen?

- Det er vanskelig å svare på akkurat nå. Vi er en organisasjon i vekst, nye rutiner skal etableres, og den veien blir til mens vi går, mener hun. Vi må være bevisst på å etablere gode rutiner i en økt arbeidsmengde og portefølje.

Vi må tenke på en annen måte, avslutter prosjektadministratoren.

Les mer om prosjekter i Helse Nord IKT