Nytilsatte godt i gang

Det er viktig det vi gjør her

Helse Nord IKT har så langt i år ansatt 25 nye medarbeidere. Årsaken er økt oppdragsmengde og behov for ny kompetanse.

Flere av de nytilsatte samlet for å få viktig informasjon om sin nye arbeidsplass. Til høyre, administrerende direktør i Helse Nord IKT, Oddbjørn Schei. Til venstre, HR-rådgiver Hallvard Solborg. Alle foto: Kari H. Slaattelid.

​- Det er viktig å gi alle nytilsatte en god inngang til sin nye jobb, sier Hallvard Solborg, HR-rådgiver i Helse Nord IKT.  

Opplæring, omvisning, hospitering og tilgang til nyttig informasjon på egne nytilsattdager, er noen av aktivitetene for å ta imot nye medarbeidere best mulig, forteller han.

Jan-Magnus Solheim er nyutdannet fra Nord universitet i Bodø.

- Dette er min første jobb, sier han. 

Hvorfor vil du jobbe med systemutvikling i Helse Nord IKT?

Det er jo den største IT-bedriften i Nord-Norge, og samtidig er det viktige systemer vi jobber med. Gjør vi feil, kan det handle om liv - vi må levere kvalitet, sier han. Utfordringene er interessante i forhold til at det er høye krav til leveransene. 

Morten stensøy, June H. Meum-Larsen og Jan Magnus Solheim, er godt igang i sine nye jobber i Helse Nord IKT. Alle foto: Kari H.

Morten Stensøy, June H. Meum-Larsen og Jan-Magnus Solheim, er godt i gang i sine nye jobber i Helse Nord IKT.

- Jeg er forberedt på å lære mye nytt. De fleste bedrifter gjør ting på sin måte, fortsetter Jan-Magnus Solheim. Og bedyrer at han ikke er skremt, selv om kollegene allerede har "testet" han ut. 

Som "førstereisgutt", i all vennskapelighet så klart, smiler han.

Fremtidig helseteknologi

Morten Stensøy, nytilsatt arkitekt i Helse Nord IKT, nikker bekreftende til kollegaen.

- Informasjonen jeg har fått så langt i dag, bygger opp under hvorfor jeg ville komme hit i utgangspunktet, forteller Stensøy. Oppgavene fordrer at jeg er innom alle helseforetakene både regionalt og nasjonalt. 

Det er viktig det vi gjør her, og det motiverer, sier han. Stensøy kommer fra IT- og utviklingsjobb i Sparebank 1 Finans. 

- Det er veldig spennende og interessant å få jobbe med prosjekt og prosjektledelse i Helse Nord, forteller June H. Meum-Larsen. Hun startet i vår som prosjektleder i Helse Nord IKT, og har tidligere jobbet med IT-prosjekter i Hurtigruten. 

Prosjektet hun har ansvar for - Fremtidig håndtering av operativsystem - vil berøre alle sluttbrukerne i Helse Nord.

- Det er noe likt fra det jeg jobbet med før, men mye nytt å sette seg inn i. Her er det snakk om helse og teknologi, hvor både helsearbeiderne og pasientene bruker våre tjenester, sier hun. 

Helse Nord IKT leverer med andre ord også til en sårbar gruppe, i form av digitale pasienttjenester. Da er det spesielt viktig å levere et best mulig grunnlag for de framtidige IKT-tjenestene, poengterer Meum-Larsen.

Flere ledige stillinger

Er du ute etter ny og meningsfull jobb? Helse Nord IKT har flere spennende stillinger ledig nå.