Det er spennende å jobbe her!

Flere ledige stillinger på grunn av økt oppdragsmengde

- Vi jobber etter kvalifikasjonsprinsippet, forteller Inge Lykseth, HR-rådgiver og rekrutterer i Helse Nord IKT. Og både nyutdannede og mer erfarne kandidater oppfordres til å søke.

Ute etter nye utfordringer? Ta gjerne kontakt med Inge Lykseth i Helse Nord IKT. Alle foto Kari H. Slaattelid.

Helse Nord IKT gjennomfører mellom 30 og 40 ansettelser i året. Økt oppdragsmengde er mye av årsaken.

- Vi ønsker å finne frem til den søkeren som etter en samlet vurdering, er best kvalifisert for stillingen. Desto bedre struktur vi har på metodene vi benytter, desto større er muligheten for at vi klarer å forutse hvordan kandidaten kommer til å utføre en fremtidig jobb hos oss, sier Inge Lykseth.

Strukturert referansesjekk

- Det første vi gjør når søknadene kommer inn, er å gjennomgå hver enkelt søknad og CV for å se hvor godt den treffer på det vi har spurt om i utlysningsteksten.

Når vi har valgt ut de aktuelle kandidatene, inviterer vi til et semi-strukturert intervju kombinert med arbeidsprøver, for å få et inntrykk av faktisk kompetanse og personlige egenskaper, forteller Lykseth. 

- Om det er ett eller flere intervjuer per kandidat, avhenger av stilling. Også referansesjekken er basert på en strukturert mal, og gir derfor god uttelling når alt skal summeres opp, poengterer han.

Profesjonalitet er viktig

HR-rådgiveren forteller at Helse Nord IKT avslutningsvis gjennomfører en bakgrunnssjekk på den aktuelle kandidaten, for å kvalitetssikre det sikkerhetsmessige aspektet i rekrutteringen.  

- Alle som søker jobb hos oss skal få informasjon om at vi har mottatt søknaden og resultat av rekrutteringsprosessen, enten det blir ny jobb eller ikke. I hele prosessen er profesjonalitet vesentlig, og kandidaten skal forhåpentligvis kjenne seg godt ivaretatt - også om det skulle bli et nei i denne omgang, presiserer Philippa Kristiansen, HR-sjef i Helse Nord IKT.

- Ja, det er viktig for oss. Og da er det positivt at både kandidater som har fått jobb og de som ikke har nådd opp denne gangen, gir oss både skriftlig og muntlig tilbakemelding på nettopp det, sier Inge Lykseth.

Nordlendinger sørpå ønsker seg hjem

- Vi ser at de som søker hos oss kommer fra et bredt spekter, og det er ofte en god kombinasjon av offentlig- og privat bakgrunn, forteller Kristiansen. Og både nyutdannede på bachelor- og masternivå og mer erfarne, søker.

Ofte er ønsket om å kunne jobbe med den mest moderne teknologien, et stort antall brukere og større fagmiljøer enn du finner mange andre steder i Nord-Norge  vesentlig, smiler hun.

Philippa Kristiansen

Philippa Kristiansen synes Helse Nord IKT er en spennende arbeidsplass.

 

- Når du kombinerer dette med muligheten for å jobbe med noe meningsfylt som helse, så er det en god kombinasjon, legger Inge Lykseth til.  Det er også flere og flere som har hatt et opphold sørpå og som nå ønsker å flytte tilbake til Nord-Norge. Vi har medarbeidere på arbeidssteder fra Helgeland til Finnmark, og er derfor en interessant arbeidsplass for folk i hele landsdelen.

Flere ledige stillinger

- Det er en variert bukett med stillinger Helse Nord IKT har ute nå, kan begge fortelle.

- Er du interessert og har lyst på nye utfordringer, hører vi gjerne fra deg, avslutter HR-rådgiveren, og henviser til utlysningene på webcruiter. 

 

Ledige stillinger i Helse Nord IKT