Lærlingene roser miljøet

Bestått fagprøven i Helse Nord IKT

Henrik Jørgensen i Bodø og Jøran Storteig i Tromsø, har nå fått fagbrev og er IKT-servicemedarbeidere. De har vært veldig gode lærlinger i sine felt, og mestret alle utfordringer de har møtt på, forteller en smilende Tormod A. Bruvoll, faglig leder for lærlingene i Helse Nord IKT.

Jøran Storteig (fra venstre) og Henrik Jørgensen synes de har hatt en god læretid i Helse Nord IKT. Det markeres med kake når fagprøven er bestått.

- Jeg er ferdig med min lærlingetid tid i Helse Nord IKT i slutten av denne måneden. Men vil gjerne fortsette å jobber her, sier Henrik Jørgensen.

Han forteller at han i lærlingetiden har fått jobbe både selvstendig og sammen med andre.

- Jeg liker kjempegodt arbeidsplassen, kollegene og arbeidsmiljøet, fortsetter han. Dessverre er det foreløpig ingen utlyste stillinger som er relevante for meg her. Henrik har derfor påbegynt søkingen etter arbeid andre plasser.

Godt miljø

Jøran Storteig gikk på IKT-servicefag i Bodø, og har vært lærling i seksjon for brukernær service i Tromsø i to år. Han hadde siste dag som lærling 25.august.

Han har fått tilbud om - og takket ja - til et halvt års vikariat i Brukernær service i Tromsø.

I flere år jobbet han i dagligvarebutikker og skaffet seg god erfaring med kundeservice der, før han søkte lærlingplass. Så han er noe eldre enn det lærlingene normalt bruker å være.

- Jeg er utrolig glad i serviceyrket, og er veldig fasinert av den gode kontakten vi har mot brukerne våre på sykehuset og kundeservice generelt, forteller Jøran Storteig. Han synes fagleder og kolleger i Helse Nord IKT har fulgt han opp på en god måte. 

Hva er IKT-servicefag

- I faget lærer lærlingene om drift og vedlikehold av IKT-systemet, informasjonssikkerhet, personvern, rådgivning og opplæring av IKT-systemer, sier fagleder Tormod A. Bruvoll. Brukerstøtte er også en viktig del av opplæringen, i tillegg til installasjon, veiledning og vedlikehold av programvare.

Fagprøven er en blanding av alle disse feltene, oppsummerer faglederen.

IKT-servicefag er et programområde i videregående skole, innen utdanningsprogrammet service og samferdsel. En som har bestått fagprøven, blir IKT-servicemedarbeider.

I løpet av lærlingperioden, har både Jøran og Henrik fått vært med på samlinger i Kirkenes, Mo i Rana og Harstad.

Stolt av lærlingene

- Slike samlinger håper jeg virkelig nye lærlinger også får bli med på. For det har vært utrolig lærerikt og spennede, i tillegg til at det var en god måte å bli kjent med de andre i seksjonen hvor jeg var lærling, sier Jøran Storteig.

Planen min nå er å være på utkikk etter muligheter for videre jobb i Helse Nord IKT, etter at vikariatet her avsluttes. Min erfaring har vært helt strålende, og miljøet føles helt unikt, bedyrer han. 

- Det er alltid hyggelig å se at lærlingene våre får fagbrev. Vi er stolte av å kunne presentere dem for IT-markedet, avslutter Tormod A. Bruvoll.

Helse Nord IKT ønsker begge lykke til videre!